Emina pogaca od heljdinog i psenicnog brasna

Mesila sam je za dan kad je moja unuka napunila 40 dana i prvi put mi sa roditeljima dosla u kucu.

Sastojci za belo testo :

400 g belog psenicnog brasna
20 g svezeg kvasca
250 ml mlakog mleka
2 kasike ulja
1 jaje

Sastojci za braon testo :
200 g belog psenicnog brasna
200 g heljdinog brasna
20 g svezeg kvasca
250 ml mlakog mleka
2 kasike ulja
1 jaje

I jos 100-150 g  topljenog margarina i jedno jaje za premazivanje

Podmesiti dva kvasca u mlakom mleku sa po kasicicom secera i malo brasna.
Kad kvasac nadodje, zamesiti dva testa sa ostalim sastojcima, jedno belo, drugo braon boje.
Kad testa narastu, premesiti ih. Svako podeliti na 4 dela. Razviti po 4 kruga do velicine tepsije u kojoj ce se peci, precnika 28 cm.
Otopiti margarin, pa stavljati prvo braon krug, premazati ga, pa onda beli i tako redom. Zadnji se ne premazuje.
Staviti testo u tepsiju na papir za pecenje pa ga zaseci na 16 delova kao na slici.
Svaki deo uvrteti po tri puta.
Pokriti pogacu da jos malo raste u tepsiji.
Zagrejati rernu na 200 stepeni, premazati pogacu topljenim margarinom, pa peci oko 40 minuta.
Prijatno :)




Популарни постови са овог блога

Ajvar

Pindjur

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Moja Bozicna cesnica

Moja Uskrsnja Pahulja pogaca