Zlatni kolač



Ima razne nazive, ali jedno je sigurno : ukusan, socan, jeftin :)
Sastojci :
3 case jogurta
2 case (od jogurta) secera
1 casa ulja
3 case brasna
2 kasicice sode bikarbone
3 kasike kakaoa

Izmesati suve sastojke, pa dodati jogurt i ulje. Izjednaciti masu.
Peci u plehu dimenzija 25 x 35 cm oko 35 minuta na 200 stepeni.
Za preliv otopiti 100 g margarina ili putera, 1 dcl mleka, 6-10 kasika secera i 100 g cokolade za mesenje ( ja imala belu, pa nju stavila ).
Hladan kolac izbockati, pa preliti toplim prelivom.
Divan kolac, ja sam recept uzela od svoje FB prijateljice Milice Marjanovic.
  I da, posipala sam ga zutim secerom za dekoraciju.
 

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral