Bugarska baklava

Slika i recept moje mlade FB prijateljice Sanje Tomic Mijatovic koja redovno salje recepte na moju Fejsbuk stranicu, puno joj hvala <3

Mera je casa od jogurta.1 jogurt, 2 jaja, casa secera, 1 pecivo,1 casa mleka, 200 gr putera ili casa ulja, 1 casa griza, 2.5 casa brasna i 2 case mlev.ili seckani orasi, cimet i rendana kora limuna. Zaliv-4 case secera i 4 case vode, sok od limuna i sok od narandze. Umutiti sve sastojke za testo i peci na 220. Dok se pece, skuvati zaliv. Kolac iseci i vruce zaliti vruce. Recept je Ivanke Cizmic.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna pizza za post na vodi

Posna baklava bez kora

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna pita sa visnjama i grizom

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral