Pizza na moj nacin

Retko ko da ne voli da jede pizzu, a moji muskarci, (sin i muz), vole kad ima dosta testa, ja bih to nazvala pogaca pizza.


Potrebno je 400 g brasna

250 ml mlake vode ( moze mleko, a moze i pola vode, pola mleka )

20 g svezeg kvasca

30 ml ulja

1 kasicica soli


Napraviti udubljenje u brasnu, izmrviti kvasac, preko staviti kasicicu secera, a po ivicama brasna so i zamesiti testo sa mlakom vodom. Na polovini mesenja dodati ulje i dobro izraditi testo da pocne da se odvaja od ruku i od zida posude.

Pokriti i ostaviti da naraste.

Za to vreme spremiti nadev za pizzu.

 1 solju paradajza iz flase od zimnice skuvati sa 1 kasikom brasna, 1-2 kasika ulja, 1 kasicicom aleve paprike i na kraju dodati origano. Za ovaj sos mozete koristiti i svez paradajz.

Narendati salamu i kackavalj na krupnoj strani rendeta.

Izmrviti sir, ako nemate sitan sir.

Iseckati sampinjone na listice (ako niste kupili narezane).

Premesiti naraslo testo i rasklagijati na krug velicine oko 30 cm. Staviti u tepsiju r-30cm, premazati sosom, pa naneti salamu, preko nje sitan sir, kackavalj i sampinjone.

 Peci na 220 stepeni oko 15-20 minuta.
 
Uzivajte!

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca