Domaći seoski kravajčići


Jedna od lepih uspomena iz detinjstva, kad ih je majka mesila, pa smo ih jeli vruce sa sirom i nista nam vise nije falilo :)

Sastojci :
700 g brasna
30 g svezeg kvasca
5-6 kasika ulja
400-500 ml mlake vode
2 kasicice soli

U brasno pomesano sa solju napraviti udubljenje u sredini, izmrviti kvasac i zamesiti testo sa mlakom vodom i uljem.
Kad smo dobro izradili testo, pokrijemo i  ostavimo da naraste.
Kad testo udvostruci svoju masu, premesiti ga i podeliti na 16 loptica.
Oblikovati rukama svaku lopticu i poredjati ih u tepsiju r-28 cm , kao na slici.


Pokriti tepsiju i ostaviti testo da jos jednom naraste. Kad se "napuni" tepsija, premazati vodom i peci na 200 stepeni oko 35 minuta.

I ruckati  , prijatno :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral