Škarpina u marinadi


Ovaj recept sam dobila od komsije, ribara. Doduse, nigde on ne moze u nasem kraju da upeca ovu ribu, ali je zato "pun" dobrih recepata :)

Ovako moze da se sprema svaka bela riba, ali meni je skarpina spremljena na ovaj nacin neodoljivo ukusna i meka.


Potrebno je :

2 kg skarpine

2.5 dcl ulja

2.5 dcl jabukovog sirceta

1 glavica sitno seckanog srnog luka

nekoliko cena sitno seckanog belog luka

1 kasicica soli

1/2 kasicice bibera

1 kasika seckanog persuna

1 kasika svezeg ruzmarina


Ribu ocistiti, ali joj ne odstranjivati kozu, pa je poredjati u tepsiju za pecenje.

Od svih navedenih sastojaka napraviti preliv, dobro izmesati i preliti preko ribe da ogrezne.

Prekriti tepsiju folijom i staviti u rernu zahrejanu na 220 stepeni.

Nakon 45 minuta odstraniti foliju i pustiti da tecnost ukrcka i riba dobije lepu boju i koricu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral