Zemicke

Jedan od onih starih recepata iz novina...
Potrebno je :
270 ml mlake vode
80 ml ulja
1 kasicica soli
2 kasicice secera
25 g svezeg kvasca
1 jaje
500 g brasna

Zamesiti testo od izmrvljenog kvasca u sredini brasna i ostalih sastojaka i ostaviti pokriveno da naraste.
Kad testo naraste, podeliti ga na 8 jufkica i rukom oblikovati okrugle loptice.
Ostaviti ih u plehu za pecenje da rastu oko 20 minuta.
Premazati uljem, posuti susamom i peci na 220 stepeni oko 15-20 minuta.
Odlicne su za hamburgere ili male pljeskavice, kao sto sam i ja uradila :)

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca