Lisnate kiflice sa kackavaljem


Lisnate kiflice su moje miljenice. Ove sam mesila po receptu iz naseg casopisa Kisela testa i samo malkice ga izmenila.

Potrebno je:

600 gr psenicnog brasna

30 gr svezeg kvasca

1 dl mlake vode

1 kasicica secera

2 dl kiselog mleka

5 jaja

1/2 margarina od 250 gr

100 gr kackavalja

1 kasicica soli

susam za posipanje

Podmesiti kvasac u mlakoj vodi sa secerom i malo brasna. Kad kvasac nadodje, zamesiti testo sa brasnom, kiselim mlekom, 3 cela jaja, 2 zumanca i kasicicom soli. Po potrebi dodati jos malo brasna, da testo ne bude previse meko. Ostaviti da naraste. Zatim ga podeliti na 8 delova i svaki razviti u krug. Premazati ih umucenim omeksalim margarinom i redjati jedan na drugi. Zadnji ne premazivati. 


                                                                                                                                                                                                                                                                                     Sve razviti oklagijom sto je tanje moguce, moja kora je bila precnika oko 65 cm. Seci na trouglice, na svaki staviti po komadic kackavalja i uvijati kiflice.

                                                                                                                                                                Ja sam dobila 33 kom. Redjati ih u plehove i ostaviti da narastu. Premazati preostalim umucenim belancima, posipati susamom i peci u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
I uzivati :)


Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral