Dinstane junece snicle sa belim lukom


Preplavljeni smo receptima za spremanje ovih snicli, ali, slozicete se, da svaka od nas ima neki svoj recept koji ipak najvise koristi.

Meni je ovo najednostavniji nacin za spremanje junecih snicli i najcesce ga primenjujem.

Potrebno je:

1 kg tankih junecih snicli

ulje

so

biber

suvi zacin

beli luk

Snicle dobro nalupajte cekicem za meso i zasecite ih na nekoliko mesta po ivicama, da se u tiganju ne bi skupljale i nadizale.

Posoliti ih i ostaviti malo da odstoje.

Na vrelom ulju prziti snicle i sa jedne i sa druge strane da dobiju finu zlacanu boju, a onda naliti mlakom vodom, poklopiti i dinstati.

Nema potrebe za valjanjem u brasno, one ce same napraviti svoj fini sos. Po potrebi dodavati malo vode.

Nikad ih nemojde dinstati duze od jedan sat, jer ako preterate sa duzinom kuvanja, moze da se postigne suprotan efekat, da se stvrdnu.

Pred kraj dinstanja, dodati zacine i sitno seckani beli luk.

Eto, tako, najednostavniji nacin spremanja snicli, a budu savrseno meke, sa pikantnim ukusom belog luka i divno idu uz pire ili pilav.
Prijatno !

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral