Posna pita sa visnjama



Moj muz voli sve sa visnjama, pa tako i ovu pitu.

Potrebno je:

16 tankih kora za pitu

700 gr visanja

150 gr secera

4 kasike griza

1 vanilin secer

ulje

Na prvu koru, po celoj povrsini, naneti tanak sloj secera, posuti grizom i poprskati uljem. Na nju staviti drugu koru i ponoviti postupak. Visnje naneti na kraj cetvrte kore i uviti u rolat.

Postupak ponoviti sa preostalim korama, dobije se 4 rolata.

Rolate poredjati u nauljeni pleh i malo poprskati uljem.

Peci u rerni zagrejanoj na 200 step. dok rolati ne dobiju lepu boju, oko 30 min.

Ispecenu pitu poprskati sa malo vode, pokriti i ostaviti da se prohladi.

Za sluzenje naneti secer u prahu.


 Recept je iz casopisa "Hrana i vino."

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral

Posna pita sa visnjama i grizom

Jedna sasvim obicna pogaca