Sarmice od vinovog lista sa belim pilecim mesom


Elem, sve redje spremam gurmanske sarme kako prolazi leto za letom Gospodnjim, a prelazim na zdravije i laganije sarmice kao sto su ove:

Potrebno je:

vinov list-40-50kom

500gr mlevenog belog pileceg mesa

1 glavica crnog luka

biber, so

soljica pirinca

Uprziti na ulju sitno iseckanu glavicu crnog luka, dodati meso, zacine po ukusu i pirinac.

Zaviti sarmice i odozgo pokriti vinovim listovima. Ako imam dva reda sarmica, stavim i tanjiric preko jih, pre nego sto ih poklopim. Kuvati 45-60 min. Nema zaprske. Lepo je sa pavlakom ili kiselim mlekom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Posna baklava bez kora

Posna pizza za post na vodi

Posna pita sa visnjama i grizom

Kuvani griz kao posna poslastica

Posna lisnata pogaca od uvijenih spirala / Fasting puff cake of twisted spiral